Използвам програмата за ДДС на НАП, защото имам 1 или 2 фактури месечно/понякога нямам фактури/, но за първи път излизам на възстановяване.
Имам ддс за внос, който искам да си приспадна от приходите за следващият месец, но незнам коя клетка точно трябва да попълня в програмата на НАП.
Моля ви за помощ, който я използва тази програма!
Благодаря Милена,
това се отнася и за регистрация по двата члена нали?
Тук всъщност ключовото е че става въпрос за услуга не за стока!
Здравейте,
Искам да попитам ако ферма регистрирана в България/по чл 97а ЗДДС/ получи услуга от фирма регистрирана в Холандия трябва ли да се внася ефективно ДДС-то.Трябва ли да се начисли с протокол в България и да се внесе от Българската ферма?

Щеше ли да е по различно полужението, ако фирмата беше регистрирана по чл. 100 отЗДДС и тогава да начисли ДДС в дневника за покупките и дневника за продажбите и в крайна сметка да не се стигне до фактическо внасяне на ДДС-то
Благодаря предварително
Благодаря за отговора.
Да разбирам ли , че ще подам само заевление и нищо друго няма да ми искат.
Има ли някой , който се е регистрирал по този член да ми каже от опит какво се изисква
Моля ви да ми обясните процедурата по регистрация по чл 97а от ЗДДС.

Интересува ме като подам заявление за регистрация ще ми искат ли справка за оборота 12м назад и всички други справки, които изискват при регистрация по чл 96

Благодаря
Оказва се трябва да се регистрираме по чл.97а от ЗДДС и искам да попитам при тази регистрация идват ли на проверка от НАП и какви документи трябва да бъдат подготвени.
Благодаря предварително за помоща.